Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας


 
ΜΟΥΣΕΙΑ
 
ΧΑΛΚΙΔΑ

Νέο Μουσείο Χαλκίδας "Αρέθουσα"

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στεγάζεται σε βιομηχανικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα, την οινοπνευματοποιία με την επωνυμία “Αρέθουσα Α.Ε.”, που σταμάτησε να λειτουργεί το 1980 και αποτελεί κηρυγμένο μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς. Δίπλα σε αυτό, σε σύγχρονο κτήριο, στεγάζονται τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Περισσότερα >>


Aρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Το (παλαιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1902 και στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζει χρονολογικά την ιστορία της Εύβοιας από την Παλαιολιθική μέχρι την 'Ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο και αναδεικνύει ιδιαίτερα σημαντικές πτυχές της Ευβοϊκής αρχαιολογίας.

Περισσότερα >>


Συλλογή Γλυπτών στο Φρούριο Καράμπαμπα

Η Συλλογή Γλυπτών στεγάζεται στο Δυτικό Προμαχώνα του Φρουρίου του Καράμπαμπα, το οποίο οικοδομήθηκε το 1684 από τους Τούρκους με σκοπό την προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς.

Περισσότερα >>


Συλλογή χαρακτικών Ιωάννη Καράκωστα στο Οθωμανικό τέμενος Εμίρ Ζαδέ

Η Συλλογή των χαρακτικών στεγάζεται στο τζαμί του Εμίρ Ζαδέ στην Χαλκίδα, που κτίστηκε στους πρώτους χρόνους της οθωμανικής περιόδου, στα τέλη του 15ου αιώνα και λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος από το 2014.

Περισσότερα >>


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

Αρχαιολογική Συλλογή Άνω Ποταμιάς

Η Αρχαιολογική Συλλογή στεγάζεται δίπλα από το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και περιλαμβάνει ευρήματα κυρίως από το λόφο Καστρί όπου ανασκάφηκε οικισμός της Νεολιθικής εποχής, ακρόπολη Κλασικής εποχής και οικισμός Κλασικής-Ελληνιστικής εποχής.

Περισσότερα >>


ΕΡΕΤΡΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας ιδρύθηκε το 1962, ενώ η σύγχρονη οργάνωση της έκθεσης, που χρηματοδοτήθηκε από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, ολοκληρώθηκε το 1991.

Περισσότερα >>


ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του Γιοκάλειου Πνευματικού Ιδρύματος, κληροδότημα του ευεργέτη Νικολάου Γιοκαλά.

Περισσότερα >>


ΣΚΥΡΟΥ

Αρχαιολογικό Μουσείο Σκύρου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σκύρου ιδρύθηκε το 1963 και εκθέτει αντικείμενα που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.


Περισσότερα >>


Β. ΕΥΒΟΙΑ

Αρχαιολογική Συλλογή Λουτρών Αιδηψού

Η Αρχαιολογική Συλλογή Λουτρών Αιδηψού στεγάζεται από το 1987 στο νέο υδροθεραπευτήριο της πόλης, ιδιοκτησίας του ΕΟΤ.

Περισσότερα >>


Αρχαιολογική Συλλογή Λίμνης

Η αρχαιολογική συλλογή της Λίμνης φιλοξενείται στη μεγάλη ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης που στεγάζεται στο νεοκλασικό αρχοντικό του 1880

Περισσότερα >>


Αρχαιολογική Συλλογή Ωρεών

Η αρχαιολογική συλλογή Ωρεών στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού που βρίσκεται δίπλα στον Ταύρο των Ωρεών.

Περισσότερα >>


-- Αρχή σελίδας --